امروز برای اکثر ما تصورشهر مدرن بدون اسمانخراش دشوار است اسمانخراش ها به هویت شهرهای مدرن و پیشرفته بدل شده اند و شاید گزاف نباشد که نمای شیشه ایی را جزئئ از ان تصور ندانیم.
نمای شیشه ای یا “کرتین وال” یکی از زیباترین نماهای ساختمانی در دوران معاصر است که امروزه بیشترین کاربرد را در نمای ساختمان های تجاری، اداری و برج های بلند در شهرهای مدرن دارا میباشد دارد البته نمای شیشه ای انواع مختلفی دارد و به گروه های مختلفی تقسیم می شود. یکی از انواع نمای شیشه ای نمای کرتین وال می باشد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که میخواهید کرتین وال را بیشتر بشناسید، با امین دُر همراه باشید:
کرتین وال چیست؟
کرتین وال در لغت به معنای دیوار پرده ایی است به عنوان نمای خارجی ساختمان وظیفه ی جلوگیری از نفوذ اب ،گرد و غبار الودگی هوا وعدم تبادل حرارتی ساختمان را داراست البته دیواری که جز وزن خود هیچ وزن دیگری را تحمل نمی کند و اینکه هیچ بار مرده ایی را هم به سازه ساختمان تحمیل نمی کند ودر ضمن این دیوار در برابر زلزله، شرایط اب و هوایی نامناسب ، طوفان و نیروی باد طراحی شده است تا دارای بیشترین مقاومت باشد و کمترین فشار را به سازه اصلی ساختمان وارد کند
نمای کرتین وال از دسته نماهای خشک ؛ نماهای تهویه شونده محسوب می شود که زیبایی خاصی نسبت به نسل قبل از آن نمای فریم لس روی آهن دارد، سیستمهای قدیمی که مشکلات آب بندی و هوابندی متعددی داشتند اما نسل جدید نما که متشکل از الومینیوم و پرکننده های مانند شیشه است جایگزین ان شده است کرتین وال کلا از دو بخش لامل (سازه نگهدارنده معمولا آلومینیومی) و پرکننده (سبک و غالبا شیشهای) است که به منظور زیبایی و یا حفاظت از سازهها مورد استفاده قرار میگیرد.
اطلاعات کاربردی این مطلب را از دست ندهید: درب اتوماتیک از صفر تا 100 (+بررسی قیمت و خرید)
تاریخچه کرتین وال
پیدایش نمای کرتین وال بر خلاف باور عموم به گذشته نسبتا دوری در زمان حکومت عثمانی ها بر میگردد.در ابتدا این عثمانی ها بودند که با استفاده از چوب به عنوان جسمی سخت به عنوان سازه هایی شبیه به کرتین وال در قرت هجدهم استفاده کردند.مدتی بعد با ورود آلومینیوم به صنعت ساختمان, این فلز ارزشمند به عنوان عضو جدایی ناپذیر نمای کرتین وال مورد استفاده قرار گرفت.مدتی بعد معماری انگلیسی به نام پیتر الیس با طراحی دو ساختمان با نام های” اوریل چمبرز” و “کوک استریت 16” که از شیشه در نمای آن ها استفاده شده بود.این دو ساختمان از اولین ساختمان هایی بودند که از نمای کرتین وال(ترکیب شیشه و فلز)در نمای آن ها استفاده شد.با گذشت زمان و با ورود آلومینیوم به صنعت ساختمان به خصوص پس از پایان جنگ جهانی اول فلزات گرانبهایی همچون استیل و آلومینیوم به عضو جدایی ناپذیر در نماهای شیشه ای تبدیل شده اند.
بعد ها در حدفاصل بین سالهای 1900 تا 1960 میلادی معمارانی مانند ویلیس پلک و لوئیس کورتیس در ایالات متحده کمک بزرگی به فراگیر شدن استفاده از شیشه در نما و معرفی نمای کرتین وال به دنیای معماری مدرن کردند.
مزایای نمای کرتین وال:
سبکی ساختار و کاهش بار مرده ساختمان:
نمای کرتین وال از لامل ها و شیشه ها تشکیل شده است فلز الومینیوم مصرفی که از الیاژ6063 تهیه شده است سه برابر از فولاد سبک تر است و حتی میتواند تا همان اندازه هم مقاوم و مستحکم باشد! در نتیجه وزن چندانی ندارد و حتی همین وزن کم را هم خود تحمل میکند و به اصطلاح خود ایستا است.
افزایش مقدار نور ورودی به ساختمان
نمای تمام شیشه ایی ؛ساختمان را غرق در نور می کند نوری که رایگان است و طبیعی بدون هیچ هزینه ایی نور فراوان در ساختمان علاوه بر ارامش بخش نمودن محیط ساختمان باعث حس خوب در میان ساکنین می شود، علاوه بر این قسمت های میانی و فاقد پنجره در ساختمان نیز به فضاهایی جذاب و قابل استفاده تبدیل می شوند.
کاهش مصرف انرژی
نور همراه گرمای خورشید به گرم تر شدن ساختمان کمک میکند و باعث میشود تا در زمستان هزینه گرمایش ساختمان کاهش قابل ملاحضه ایی داشته باشد علاوه بران وجود نور باعث روشنایی بیشتر و به طبع کاهش هزینه روشنایی ساختمان میشود.
این مطلب هم برایتان مفید است: خرید درب برقی (+بررسی کرکره برقی)
سرعت بالای اجرا
نصب نمای کرتین وال در سیستم یونیتایزد باعث میشود تا نما کاملا در کارخانه ساخته شود و فقط در پرژه ساختمانی نصب گردد خود این کار باعث افزایش سرعت ساخت ساختمان میگردد و به طبع کاهش هزینه پروژ میگردد.
عایق بندی کامل رطوبتی و حرارتی و صوتی
نمای کرتین وال به سبب وجود لاستیکهای ابند فراوان که در پروفیل لامل مورد استفاده قرار میگیرد و وجود شیشه های دو یا سه جداره به خوبی عایق بندی شده و کاملا مانع تبادل حرارتی با محیط بیرون ساختمان میگردد.
امکان ترکیب آسان با سایر سیستم های پوشش نما
خوشبختانه نمای کرتین وال نمایی کاملا “کاستومایز” بوده که خود باعث میشود که براحتی با سایر نماهای ساختمان همگن و ترکیب گردد به طوری که میتوان همه یا بخشی از نما را به صورت کرتین وال اجرا کرد.
امکان اجرا به صورت پیش ساخته و یا نیمه پیش ساخته
در ساخت نمای کرتین وال میتوان همه یا بخشی از فرایند تولید را در کارخانه انجام داد که این کار باعث سرعت بیشتری در فرایند تولید میگردد البته اگر شرایط پروژ ایجاب کند میتوان به صورت نیمه اماده نما را تولید کرد و سپس در محیط کارگاه مونتاژ گردد.
تنوع ویژگی های و مزایای های ظاهری سیستم
نمای کرتین وال به چندین صورت عرضه میگردد شکل فریم یا لامل های به کار برده شده کاملا دست طراحان را باز گذاشته تا متناسب به طراحی مد نظر؛ طرح خود را در ساختمان پیاده کنند.
زیبایی و ارائه جلوه های خاص مدرن در شب و روز
نمای شب ساختمان دارای نمای کرتین وال واقعا دیدنی و بخشی از هویت شهرهای مدرن است کافیست یک بار در شب به ان نگاهی بیندازید و انرا با سایر نما ها مقایسه کنید بی شک جلوه ایی تماشایی را مشاهده میکنید به طبع جلوه روز ساختمان و انعکاس و درخشندگی نور خورشید در ان باعث شده تا نمای شیشه ایی محبوب اکثر طراحان خوش سلیقه ساختمان گردد.
امکان نصب انواع مدلهای بازشو بر روی آن
نمای کرتین وال یک نمای خشک و بی روح نیست میتوان به تناسب نیاز در ان پنجره هایی در مدل ها و سایز های مختلف بسته به نیاز تعبیه نمود بدون انکه به نمای اصلی ساختمان لطمه ایی وارد شود.
این مطلب را هم بخوانید: درب اتوماتیک شیشه ای (+بررسی، قیمت و خرید با ضمانت)
کاهش هزینه های بهره برداری و نگهداری ساختمان
نمای کرتین وال به علت سهولت در نصب و را اندازی نسبت به سایر نما های مدرن هزینه کمتری برای نگهداری نیاز دارد در واقع کیفیت خوب ماده اصلی نما که همان الومینیوم و شیشه میباشد کمک میکند تا نما با فرسایش کمتری روبرو گردد البته با ید در نظر داشت به رقم اصطهلاک کمتر نما بازدید های دوره ایی ضرورت دارد.
کیفیت بالای قطعات
ماده اصلی نمای کرتین وال الومینیوم و شیشه است الومینیوم مصرفی در نما حتما باید الومینیوم با الیاژ مشهور6063 باشد الیاژ6063 یکی از پر کابرد ترین و موفق ترین الیاژ های صنعتی است که تا به حال توسط فلز الومینیوم ساخته شده است اصطحکام بالا به همراه سبکی و طول عمر بالا بدون تاثیر پذیری از شرایط اب و هوایی این الیاژ جادویی را محبوب اکثر صنعتگران کرده است خوشبختانه از الیاژ 6063 در نمای کرتین وال استفاده میگردد که این خود به محبوبیت این نما کمک شایانی کرده است ماتریال دیگر استفاده شده در نما، شیشه است که استفاده از شیشه های چند جداره علاوه بر عمر بالا به عایق نمودن ساختمان هم کمک شایانی میکند.
رفتار تنشی مناسب در مقابل نیروی زلزله
نمای کرتین وال خود ایستا است این بدین معناست که کاملا مستقل از سازه ساختمان بوده و به اصطلاح هیچ بار مرده ایی را به ساختمان تحمیل نمیکند در واقع نما خود روی تیرک ها و لامل ها بنا میگردد که این خود به سبک شدن 20 درصدی ساختمان کمک میکند در شرایط زلزله هر چه بنا سبک تر باشد سازه توانایی بیشتری در مقابله با تنش های ناشی از زمین لرزه پیدا میکند.
اجرای نمای کرتین وال
دیواری متشکل از دو بخش لامل (سازه نگهدارنده معمولا آلومینیومی) و پرکننده (سبک و غالبا شیشهای) است که به منظور زیبایی و یا حفاظت از سازهها (در مقابل آب و هوا و …) مورد استفاده قرار میگیرد. این دیوار پردهای بسیار سبک است و تنها بار خود را تحمل کرده و بار مرده ساختمان بر روی آن قرار نخواهد گرفت.
لامل چیست؟
اصطلاحا به پروفیلهای آلومینیومی که نمای کرتین وال بر روی آنها نصب شده، لامل گفته میشود. خود لامل ها ممکن است به صورت افقی یا عمودی عرضه شوند. لامل های افقی ترنسم و به لاملهای عمودی مولین گفته میشود.
بازدید از این مطلب را از دست ندهید: تیغه کرکره فولادی (مزایا یا معایب) + خرید با ضمانت
لامل ” ترنسُم و مولیون” چه تفاوتی با هم دارند؟
لامل افقی – ترنسم – معمولا طول کمتری نسبت به لامل عمودی- مولین – دارد اما عرض آن کاملا با لامل عمودی برابر است علت این تفاوت اندازه در طول ترنسم با مولیون این است که بیشتر بار مرده ایجاد شده توسط ماده پر کننده روی مولیون خواهد بود.
جنس این محصول به صورت لامل آلومینیومی یا لامل فولادی باشد. که صد البته استفاده آلومینیوم با الیاژ6063 بسیار رایج تر است.
با پیشرفت تکنولوژی در سازهها وظیفه تحمل بار مرده سازه از نمای خارجی برداشته شده و بر عهده اسکلت فولادی یا بتنی قرار گرفته است. همین امرباعث سبک شدن دیوارها و امکان استفاده از شیشه را به جای دیوار فراهم کرده است. اصطلاح کرتین وال یا دیوار پردهای به معنی حائلی خارجی با مقاومت و استحکام دیوار و سبکی و انعطاف پرده مورد استفاده قرار میگیرد. شیشه ها به دو دسته فریم لس و فیس کپ تقسیم بندی میشود.
روش های ثابت شدن شیشه ها روی لامل ها نیز در روش کرتین وال فریم لس و فیس کپ باهم متفاوت است و پروفیل های فریم لامل برای هر کدام از ان دو روش دارای جزییات متفاوت می باشند.
سیستم کرتین وال فریم لس (Frameless)
سیستم کرتین وال فریم لس مجهز به فریمی است که آن را از پشت شیشه قاب کرده و بر روی لامل به وسیله ی لقمه های آلومینیومی مخصوص قابل متحرک نگه داشته می شود و از خارج ساختمان تنها ژون های مابین شیشه ها دیده خواهد شد. به گونه ای که دیگر در سیستم فریم لس فقط خط فاصله میان دو شیشه که با چسب های خاصی پر می شوند و در ساختار بیرونی دیده می شود و هیچ گونه فریم و زهوار و درپوشی در نمای بیرونی وجود ندارد و قابل رویت نمی باشد.
نمای کرتین وال فریم لس(Frameless)
در نمای کرتین وال فریم لس بر خلاف سیستم فیس کپ دیگر از درپوش در سطح خارجی نما خبری نیست.در این سیستم از چسب های مخصوص استراکچرال برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل های استفاده می شود.بدین ترتیب که پس از مدول بندی نما با لامل ها, شیشه ها مجددا در کلاف آلومینیومی قرار میگیرند و سپس در فضای بین لامل ها فیکس می شوند.ماحصل این کار سطح خارجی نسبتا یکنواختی از شیشه می باشد.فضای خالی بین هر مدول به بیش از2 سانتی متر تجاوز نمی کند و عموما با استفاده از چسب و یا لاستیک های EPDM پر می شود.در این سیستم نیز مانند سایر سیستم های نمای کرتین وال امکان تعبیه بازشو مخفی وجود دارد.
به شیشه های دوجداره در ساختار این سیستم با هیچ فریم و در پوش دیگری پوشیده نمی شود و در معرض مستقیم عوامل جوی و فرسایشی و اسیب پذیری طبیعی و عادی قرار دارند از طرفی دیگر شیشه های دوجداره در این سیستم باید با دقت عمل سریع و هوشمندانه و حساسیت بیشتر دوجداره شده برای دوجداره کردن انها از چسب های متفاوت و مخصوصی استفاده کرد که در طول دراز مدت دوجداره شیشه از هم جدا و خراب نشده و اب و باران در میان ان نفوذ نکند.
در سیستم فول فریم لس ، شیشه جداره بیرونی از جداره داخل کمی بزرگتر گرفته می شود تا پس از اتصال شیشه ها به یکدیگر جداره های بیرونی به هم نزدیکتر شده و درز میان دو شیشه کمتر مشخص گردد و دیگر کم و کاستی در ان پیدا ننمایند.
باید به این موضوع توجه کرد که فقط چند کارخانه قادر به ساخت و تولید شیشه دوجداره سیستم کرتین وال فریم لس با تکنولوژی و دقت بیشتر و در نتیجه حساسیت بالا ذکر شده می باشند . شیشه های تولید شده برای سیستم کرتین وال فریم لس هزینه بالاتری نسبت به بقیه ی شیشه ها دارند.
محتوای این مطلب هم برایتان مفید و کاربردی است: سایبان برقی (مشخصات، خرید و بررسی)
کرتین وال فیس کپ
در سیستم فیس کپ استراکچرهای آلومینیومی کرتین وال (لامل ها) مجهز به لبه ای نیستند که شیشه را در جای خود ثابت کنند و ان را مانع از حرکت خود کند بلکه پس از قرار گرفتن شیشه بر روی لامل ها یک زهوار یا پروفیل نگهدارنده در نمای خارجی بر روی پایه لامل ها پیچ میگردد و سفت میشود ک این باعث میشود شیشه را در جای خود ثابت نگه داشت و مانع از واژگونی آن می شود و نما را هم کاملا آب بندی می کند که مانع از ورود هر گونه جرم مایه به درون آن شوند و بعلاوه آب بندی آنهارا هوا بندی نیز می کنند.
اگر تمامی سیستم های نمای کرتین وال را از بعد استحکام, طول عمرو عایق بودن آنها در یک مقدار در نظر بگیریم, عمده تقاوت بین سیستم های نمای کرتین وال مربوط به نمای خارجی تمام شده آنها می شود.انجام محاسبات مخصوص نمای کرتین وال, اجرای روی این نگهدارنده هم درپوش های متنوعی برای جلوگیری از نفوذ هر گونه جرمی با عرض معمولا ۵ سانت که همین مقدار برای اندازه یک درپوش کافی میباشد و با طول و فرم های مختلف نصب میشود. با این قابلیت طراح می تواند در نماهای شیشه ای تاکیدی متفاوت بریکی از خطوط عمودی یا افقی نماید.
به طور مثال در نماهایی که ارتفاع بیشتری نسبت به عرض آن دارند می توان با نصب در پوش رنگ روشن و یا بزرگتر در خطوط عمودی و حذف کامل آن در خطوط افقی و تاکید بیشتر بر روی خطوط عمودی القای ارتفاع بیشتر نما را نمود و یا بالعکس در نماهایی که عرض بیشتری نسبت به ارتفاع آن دارند با نصب در پوش رنگ روشن و یا بزرگتر در خطوط افقی و حذف کامل آن در خطوط عمودی با تاکید بیشتر بر روی خطوط افقی عرض نما را بیشتر جلوه داد و یا با مصرف درپوش های ظریف و همرنگ شیشه ، به یک سطح نمای شیشۀ یک دست رسید و ان هارا با هم هماهنگ کرد.
درپوش های نمای کرتین وال فیس کپ
در سطح نما قابل رویت هستند و در هنگام طراحی نما مد نظر قرار می گیرند و معمولا نما و ظاهر نیز یکی از ویژگی های مهم است
زیرسازی و نصب لامل های عمودی(مولیون) و افقی(ترنزم) در اغلب سیستم های به یک روش و بر اساس مدول بندی اختصاصی پروژه صورت می گیرد.به واقع عمده تفاوت مابین سیستم های نمای کرتین وال را می توان در نحوه تثبیت شده در فضای مابین لامل ها خلاصه می گردد و این تفاوت در فیکس کردن شیشه ها باعث ایجاد تفاوت در ظاهر خارجی تمام شده کار میگردد.همچنین امکان نصب لوور یا پوسته دوم نما بر روی کلیه سیستم ها وجود دارد.
نمای کرتین وال فیس کپ(face cap)
در نمای کرتین وال فیس کپ(face cap) بعد از نصب لامل های عمودی و افقی شیشه های نمای کرتین وال در فضای مابین این لامل های قرار می گیرند.سپس از مصالحی تحت عنوان درپوش(cap) و اتصال مخفی آنهای با دماغه لامل شیشه های در محل خود فیکس می شوند.درپوش هایی در نمای کرتین وال فیس کپ مورد استفاده قرار می گیرند دارای اشکال مختلفی (گرد, دوکی, مستطیل( و با طول عمق متفاوتی نسبت به یکدیگر قابل اجرا هستند امام عرض این درپوش های بیشتر از 5 سانتی متر تجاوز نمی کند.واضح است که جنس این درپوش ها از آلومینیوم سری 6063 می باشد و قابلیت انتخاب رنگ آنها نیز براساس طرح معماری وجود دارد.
به طور خلاصه در نمای کرتین وال سیستم فیس کپ المان های به عرض 5 سانتی متر و عمق دلخواه در اطراف هر مدول نما مشاهده میگردد که زیبایی خاصی به نما می بخشد.
اجرای نمای کرتین وال
نمای کرتین وال فریم لس(Frameless)
در نمای کرتین وال فریم لس(Frameless) بر خلاف سیستم فیس کپ دیگر از درپوش در سطح خارجی نما خبری نیست.در این سیستم از چسب های مخصوص استراکچرال برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل های استفاده می شود.بدین ترتیب که پس از مدول بندی نما با لامل ها, شیشه ها مجددا در کلاف آلومینیومی قرار میگیرند و سپس در فضای بین لامل ها فیکس می شوند.ماحصل این کار سطح خارجی نسبتا یکنواختی از شیشه می باشد.فضای خالی بین هر مدول به بیش از2 سانتی متر تجاوز نمی کند و عموما با استفاده از چسب و یا لاستیک های EPDM پر می شود.در این سیستم نیز مانند سایر سیستم های نمای کرتین وال امکان تعبیه بازشو مخفی وجود دارد.
عموم دیگر سیستم های نمای کرتین وال را می توان زیرشاخه ای از این دو سیستم دانست.
نمای کرتین وال سیستم سمی فریم لس(Semi frameless)
در این سیستم می توان بسته به طرح معماری در یکی از جهات افقی یا عمودری از درپوش و در جهت دیگر لاستیک یا چسب به منظور تثبیت شیشه استفاده کرد.در واقع این سیستم نمای کرتین وال ترکیبی منحصر به فرد از نمای کرتین وال فریم لس و نمای کرتین وال فیس کپ می باشد که جلوه بسیار متفاوتی به نمای خارجی ساختمان می بخشد.
نمای کرتین وال یوچنل(U channel)
نمای کرتین وال یو چنل را میتوان زیرشاخه ای از نمای فریم لس یا فول فریم لس دانست با این تفاوت که دراین سیستم دیگر از کلاف آلومینیومی دور شیشه خبری نیست.در این سیستم با استفاده از اسپیسر مخصوص شیشه و قطعات کوچکی از جنس آلومینیوم که در فواصل مشخص به لامل متصل می شوند و قرار گرفتن پازل شکل این قطعات در فضای خالی داخل اسپیسرو همچنین استفاده از چسب استراکچرا می توانیم به نمایی مشابه با نمای فریملس و لی با قیمت تمام شده پایین تر دست پیدا کنیم.نمای کرتین وال یوچنل برای ساختمان هایی با بیش از 20 متر ارتفاع توصیه نمی گردد
تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس
نمای کرتین وال به تعریفی ساده ترکیبی از پروفیل های آلومینیومی موسوم به ” لامل” و متریال های نمای خشک(عموما شیشه) می باشد.در نمای کرتین وال از لامل ها برای مدول بندی خارجی سطح نما و از شیشه های دو یا چند جداره برای پر کردن فضای خالی بین این مدول بندی ها استفاده می کنیم.
نمای کرتین وال امروزه به روش های متفاوتی قابل اجرا میباشند که هرکدام از نظر ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند.اما از پرکاربردترین این سیستم های می توان به سیستم های کرتین وال فیس کپ و کرتین وال فریم لس اشاره کرد.برای آشنایی با تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس لازم است ابتدا با روش اجرای آنها آشنا شوید.
انواع نمای کرتین وال
در واقع نمای کرتن وال از دسته نماهای خشک ؛ نماهای تهویه شونده محسوب می شود که زیبایی خاصی نسبت به نسل قبل از آن نمای فریم لس روی آهن دارد (سیستم فریم لس روی آهن سیستم قدیمی که مشکلات آب بندی و هوابندی متعددی داشت)
مورد دیگری که درباره نمای کرتن وال می بایستی ذکر شود آن است که ساختار آلومینیومی لامل کرتین وال قابلیت نصب متریال های دیگر پوششی از قبیل ورق آلومینیوم کامپوزیت و یا با محاسبات سازه ای نمای سرامیکی را نیز را دارد.
آلومینیوم : زیبایی و قابلیت آنادایز آلومینیوم در رنگ های متنوع و یا خاص بر مزیت های کرتن وال می افزاید. نمای کرتین وال به صورت صنعتی ساخته می شود و کل ساختار آلومینیومی نمای کرتین وال به صورت یکپارچه در مقابل انواع تنش های ساختمان نظیر زلزله ، باد ، نشست احتمالی بنا و … به صورت کاملا منعطف عمل می نماید و مزیت اصلی آن قابلیت منحصر به فرد آلومینیوم است به لحاظ این که می تواند با مقاطع مختلف و طبق دیتیل های طراحی شده اکستروژن شود که از نظر تولید قطعات لامل جهت آب بندی و یا سوار کردن لاستیک های درز بندی و هوابندی روی آن با هیچ نوع مصالح دیگری قابل مقایسه نیست
تقاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس
اجرای نمای کرتین وال تا مرحله مدول بندی نما در همه سیستم ها یکسان است و عمده تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس که منجر به تغییر شکل ظاهری نمای خارجی پروژه شما می گردد در نصب شیشه ها می باشد.این تفاوت ناشی از روش های فیکس کردن شیشه و با ثابت نگه داشتن آن بر روی نمای می باشد.
در نمای کرتین وال فیس کپ نصب شیشه های از قسمت بیرونی ساختمان صورت میگیرد بدین ترتیب که شیشه های دو جداره شده بر روی محل مخصوص در لامل های که اصطلاحا ” دماغه لامل” نامیده می شود قرار میگیرند.سپس از پروفیل های آلومینیومی موسوم به ” نگهدارنده” و اتصال این پروفیل ها به دماغه لامل برای تثبیت شیشه و از درپوشش های آنادایز شده برای کاور کردن نگه دارنده ها استفاده می شود.
این پروفیل های نگه دارنده که عرض آنها 5 سانتی متر می باشد در اطراف هر مدول قابل رویت هستند.اسم این سیستم ( فیس کپ ) نیز برگرفته از همین ظاهر تمام شده می باشد
نمای کرتین وال فریم لس
در نمای کرتین وال فریم لس به جای استفاده از نگه دارنده و درپوش برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل ها از چسب های مخصوص موسوم به چسب های استراکچرال استفاده می کنیم بدین صورت که ابتدا شیش های دو جداره شده مجددا توسط پروفیل های آلومینیومی قاب بندی می شوند و سپس با کمک همین چسب های مخصوص و از قسمت داخلی ساختمان بر روی لامل ها نصب می شوند.
در نمای کرتین وال فریم لس و در نمای خارجی پروژه دیگر خبری از نگه دارنده و درپوش نیست و نمای خارجی فاقد هرگونه فریم است
مراحل نصب کرتین وال
اجرای نمای کرتین وال پس از مشخص شدن نقشه نما و محل قرارگیری ستون های عمودی , پس از علامت گذاری و شاقول و ترازبودن محل قرارگیری لامل, بست هایی بسیارقوی به نام براکت که در دو نوع آلومینیومی آهنی میباشد, به پودرها و دیواره ها در امتداد لامل روی هر پودر نصب میگردد.عملکرد براکت ها شبیه کلیپس بوده و دو طرف لامل را فرا میگیرد روی براکت ها محل پیچ قرار دارد که به صورت بیضی شکل یا لوبیایی بوده که با سوراخ کاری روی لامل پیچ و مهره میشود.
درلامل های عمودی به دلیل جلوگیری از اننقباض، انبساط و لرزهای سازه های دو حرکت انجام میشود.
اولین کار نصب براکت با جای پیچ ها ی لوبیایی بوده که باعث حرکت حدودا” یک سانتی متری به جلو و عقب سازه میشود و دیگر اینکه ستون ها عمودی در هر پودر فاصله ای یک سانتیمتری با لامل پایین و بالای خود داشته که به صورت کشویی باهم حرکت کرده و میتوان گفت با این حرکت کشویی لامل های عمودی هرطبقه برای خود حکم واحد دارد و طبقات فشار و وزنی بروی هم ندارند فاصله یک سانتیمتری بین هر لامل عمودی از داخل پشت پودر و از نما پس از نصب شیشه مشخص نمی باشد.
پس از نصب لامل های عمودی نوبت به لامل های افقی بوده که لامل های افقی توسط بست هایی ثابت و یا کشویی که از قبل روی لامل های عمودی نصب گردیده, به ستون های عمودی نصب میگردد.
مهمترین عامل قیمت نصب مربوط به تراز بودن لامل های عمودی می باشد.
به فکر خرید پنجره دوجداره هستید؟ این مطلب را بخوانید: خرید پنجره دوجداره (+بررسی آخرین قیمت) در سال 1401
نمای کرتین وال از طراحی تا اجرا
در این مقاله سعی خواهیم کرد تا مروری بر روند ساخت یک نمای کرتین وال از قسمت طراحی تا مرحله اجرا بپردازیم.همانطور که در مقاله های گذشته نیز ذکر کرده بودیم: یک نمای کرتین وال اگر به شکل اصولی و صحیح آن اجرا گردد از منظر کاهش مصرف انرژی , عملکرد در برابر فشارهای جانبی و زمین لرزه و صد البته زیبایی با اختلاف زیادی نسبت به سایر نماهای مدرن قرار خواهد گرفت.
مرحله اول:طراحی نمای کرتین وال
با فرض اینکه نوع سیستم نمای کرتین وال پروژه شما و مدول بندی نما از قبل و در طراحی های معماری مشخص گردیده است وارد این مرحله می شویم.
در این مرحله ابتدا به بهینه سازی مدول بندی نما خواهیم پرداخت.به گونه ای که علاوه بر حفظ زیبایی ذاتی نمای کرتین وال به کاهش میزان ممان اینرسی نما و میزان پرت مصالح در راستای کاهش هزینه های نما کمک کرده باشیم.
با کمک عواملی مهمی مانند ارتفاع کلی ساختمان, ارتفاع کف تا سقف طبقات, میزان فشار باد محل پروژه و مدول بندی نما به میزان ممان اینرسی مشخصی مختص پروژه دست پیدا خواهیم کرد.پس از دستیابی به میزان ممان اینرسی نما و انتخاب لامل مناسب آن می توانیم وارد فاز خرید مصالح و پس از آن اجرا شویم.
مرحله دوم : انتخاب مصالح نمای کرتین وال
تمامی مصالح آلومینیومی نمای کرتین وال باید از بیلت های آلومینیومی سری 6063 مرغوب و غیر ضایعاتی ساخته شده باشند.همچنین نقش قالب اکسترود نیز در ساخت لامل های نمای کرتین وال بسیار حیاتی است.عدم استفاده از یک قالب دقیق منجر به ایجاد نقص در لامل های و در نتیجه آن عدم آب بندی صحیح نمای کرتین وال می گردد.همچنین استفاده از رنگ آنادایز با عمق استاندارد نیز از دیگر نکات مهم است.عدم توجه به رعایت نکات استاندارد در مورد رنگ آمیزی لامل ها منجر به کاهش کیفیت رنگ در برابر اشعه UVدر دراز مدت می گردد.به طور کلی انتخاب نوع لامل و سایر مصالح نمای کرتین وال نیاز به دقت و تجربه فراوانی دارد.
مرحله سوم اجرای نمای کرتین وال
در فاز اجرا پس از برداشت کلیه مقاطع ساختمان و تهیه نقشه کارگاهی شروع به زیرسازی نمای کرتین وال میکنیم.زیرسازی نمای کرتین وال باید برمبنای میزان بار وارده به آن محاسبه و اجرا گردد.پس از اتمام زیرسازی شروع به نصب لامل های عمودی و پس از آن لامل های افقی می کنیم.واضح است که کوچکترین خطا در زمان اجرای زیرسازی یا نصب لامل باعث ایجاد مشکل در مراحل پایانی می گردد.عدم قرار گیری صحیح شیشه , عدم آب بندی نما از جمله این موارد هستند.
مرحله چهارم نصب شیشه
پس از اتمام نصب لامل های و لاستیک های لامل نوبت به نصب شیشه می رسد.لازم است به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی, برداشت دقیقی از ابعاد شیشه های مرد نیاز و با کمک دوربین نقشه برداری صورت بگیرد.
در این مرحله با توجه به نوع سیستم انتخابی شیشه ها در محل خود قرار میگرند و با کمک درپوش ها و یا چسب و لاستیک(بسته به نوع سیستم)در جای خود فیکس میشوند.
بازرسی دوره ای
بازرسی دوره ای یک نمای کرتین وال از جمله نکاتی است که متاسفانه مورد توجه قرار نمی گیرد.یک نمای کرتین وال باید در فواصل زمانی مشخص و توسط پرسنل مجرب مورد بازرسی قرار بگیرد.
نتیجه گیری
عمده تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس در ظاهر تمام شده آنها و قیمت این دو سیستم می باشد.در نمای کرتین وال فریم لس, نمای تمام شده سطح یکدست و یکپارچه از شیشه می باشد حال اینکه در نمای کرتین وال فیس کپ درپوش های 5 سانتی متری حول هر کدام از مدول ها قابل رویت هستند.
یکی دیگر از تفاوت های نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس قیمت تمام شده آنها می باشد.نمای کرتین وال فریم لس به دلیل حجم بالای آلومینیومی که در ساخت آن استفاده می شود نیازمند صرف هزینه بسیار بالاتری نسبت به نمای کرتین وال فیس کپ دارد.
امیدواریم پس از مطالعه این مقاله با عمده تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس آشنا شوید
و در نهایت به عنوان یک جمع بندی کوتاه از این مطلب کرتین وال، باید بگوییم سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. اگر سوال و یا هر گونه تجربه در خرید و پیاده سازی نمای کرتین وال دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان این مطلب در بلاگ شرکت امین دُر به اشتراک بگذارید.