خرید درب برقی (+بررسی کرکره برقی)

خرید درب برقی - کرکره برقی

کرکره برقی چیست؟

کرکره برقی چیست

کرکره برقی نوعی از درب‌های اتوماتیک است که از این درب‌ها برای هر ساختمانی استفاده می‌شود. انواع ساختمان‌های اداری، تجاری یا مسکونی ممکن است دارای این نوع درب‌ها باشند و بی شک در کوچه‌ها و خیابان‌ها از درب‌های کرکره برقی دیده‌اید. با وجود این درب‌ها می‌توانید از امنیت منزل یا محل کار خود اطمینان داشته باشید. البته در زمان‌های گذشته این نوع درب‌ها دستی بودند و جنس ضعیفی داشتند؛ اما به مرور زمان و با پیشرفته‌تر شدن تکنولوژی، نیاز به امنیت در ساختمان‌ها افزایش پیدا کرد و در نتیجه درب‌ها مدرن و پیشرفته شدند و این فناوری به درب‌های کرکره برقی نیز راه پیدا کرد. کرکره‌های برقی علاوه بر اینکه کار باز و بسته کردن درب‌ها را آسوده و سریع کرده‌اند، امنیت انواع ساختمان‌ها را نیز افزایش داده‌اند. این نوع درب‌ها با استفاده از قدرت موتور خود می‌توانند دربی بسیار مناسب و خوب و ایمن برای پارکینگ‌ها، بانک‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز تجاری و مسکونی است. یکی از بارزترین و بهترین ویژگی‌های درب کرکره برقی این است که شما با فشردن تنها یک دکمه می‌توانید درب را به راحتی باز و بسته کنید و از رو تردد افراد بسیار تسریع خواهد شد.

کرکره‌های برقی به صورت نوارهایی عایق  و به هم پیوسته که اغلب از جنس آلومینیوم هستند به عنوان درب یا حتی پنجره منازل (برای خرید پنجره دوجداره می‌توانید بر روی امین در حساب کنید.) یا دیگر ساختمان‌ها نصب می‌شوند. کرکره‌های برقی با سر خوردن یا غلت زدن به سمت بالا و پایین کار می‌کنند و زمانی که کرکره به سمت بالا جمع می‌شود تیغه آن در یک جعبه کوچک که در بخش بالایی درب قرار دارد، جای می‌گیرد. زمانی که کرکره به سمت پایین حرکت می‌کند، تا کف پارکینگ پایین می‌آید و کاملاً به کف زمین می‌چسبد و به هیچ عنوان امکان باز کردن آن از داخل یا خارج ساختمان وجود ندارد مگر به وسیله ریموت کنترل مخصوصش.

اجزای تشکیل دهنده کرکره برقی

اجزای-تشکیل-دهنده-کرکره-برقی

موتور:

موتور مهم‌ترین بخش در درب‌های کرکره برقی است که وظیفه بالا و پایین کردن کرکره را بر عهده دارد. این موتور در بالای درب قرار دارد و به تمامی بخش‌های متحرک کرکره برقی قدرت حرکت می‌دهد. موتورهای درب کرکره برقی دارای سه نوع توبلار، ساید و سنترال است که در ادامه این مقاله از سایت امین در عملکرد هر یک از این موتورها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • موتور توبلار کرکره برقی: از این نوع موتور اغلب در کرکره‌های برقی کوچک استفاده می‌شود. موتور توبلار وزن کمی دارد و برای مکان‌های کم تردد مناسب‌تر است. البته این موتور جز پرکاربردترین موتورها در کرکره‌های برقی به حساب می‌آید. برای نصب و راه اندازی موتور توبلار به دقت بسیار بالایی نیاز است و با توجه به خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارد قیمت آن نیز متفاوت است.
  • موتور ساید: موتور ساید بر خلاف موتور توبلار برای کرکره‌هایی مناسب است که اندازه بزرگ‌تری دارند. این موتورها بسیار قوی هستند و نیروی بسیار زیادی نیز دارند. موتور ساید بر روی صفحه پلیت نصب می‌شود.
  • موتور سنترال: از موتور سنترال اغلب در کرکره‌هایی استفاده می‌شود که وزن متوسطی دارند و همچنین تردد نیز در آن امکان میزان متوسطی باشد، یعنی نه خیلی زیاد و نه خیلی کم. در صورتی که فرید بخواهد کرکره قدیمی و دستی خودش را برقی کند، بهتر است تا از این موتور استفاده کند؛ چراکه موتور سنترال راحت‌تر نصب می‌شود و کارایی بهتری نیز دارد. لازم است بدانید که قدرت در این موتورهای کرکره برقی دارای واحد کیلوگرم است.

تیغه کرکره برقی:

تیغه کرکره برقی شامل تکه‌های آلومینیومی به هم متصل است که در سراسر درب قرار می‌گیرد و نمای اصلی درب را می‌سازد. تیغه‌های کرکره برقی اتوماتیک به دو نوع تیغه فوم دار و تیغه امنیتی تقسیم می‌شوند و ای تیغه‌ها از نظر جنس شامل تیغه آلومینیومی، گالوانیزه و پلی‌کربنات هستند که در ادامه عملکرد هر یک را به شما توضیح می‌دهیم.

  • تیغه‌های آلومینیومی: این تیغه کاربرد بسیار زیادی در بازار دارد و اکثر درب‌های کرکره‌ای از این جنس هستند. این تیغه درجه‌های کیفی متفاوتی دارد و به انتخاب شما در درب کرکره برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تیغه‌های آلومینیومی یا آلومینیوم خالص هستند، یا آلومینیوم درجه 2 یا آلومینیوم درجه 3. با توجه به میزان بودجه و هدف شما از نصب کرکره برقی، می‌توانید هر نوعی از آن را که می‌خواهید خریداری و نصب کنید. بی شک جنس آلومینیومی خاص و مرغوب این کرکره‌ها نسبت به جنس درجه دو و سه آن قیمت بالاتری دارد.
  • تیغه‌های گالوانیزه: این جنس تیغه‌های کرکره برقی همان‌طور که از نامشان نیز پیداست از جنس گالوانیزه هستند و نسبت به سایر تیغه‌ها قیمت پایین‌تری هم دارند و برای آن دسته از افرادی که به دنبال تیغه‌های ارزان هستند انتخابی بسیار خوب و مناسب است.
  • تیغه‌های پلی کربنات: تیغه‌های پلی کربنات کرکره برقی بسیار شفاف هستند و زمانی که نصب می‌شوند به راحتی از یک سوی آن می‌توان سوی دیگر را مشاهده کرد و شاید به همین دلیل انتخاب بسیاری از افراد نباشند؛ اما به طور کلی افراد زیادی نیز وجود دارند که از این جنس تیغه برای درب کرکره برقی خود استفاده کرده‌اند و این مسئله کاملاً سلیقه‌ای است و البته به هدف شما از نصب کرکره برقی بستگی دارد.

ریل کرکره:

هر کرکره برقی اتوماتیکی دارای بخشی است که تیغه‌ها از آن عبور می‌کنند. به این بخش ریل گفته می‌شود و به منظور جلوگیری از سایش میان ریل و تیغه‌های کرکره برقی از لاستیک داخل این ریل استفاده می‌شود. ریل‌های این کرکره معمولاً از جنس آلیاژ آهن و آلومینیوم هستند و برای تیغه‌هایی نیز که دارای جنس گالوانیزه باشند، ریل‌های آهنی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما برای تیغه‌هایی که از جنس آلومینیوم یا پلی کربنات هستند  باید از ریل‌های آلومینیومی استفاده شود.

قوطی کرکره:

قوطی کرکره بخشی است که ریل کرکره بر روی آن در دو طرف چهارچوب درب کرکره برقی نصب می‌شود. قوطی کرکره دارای اندازه‌ها و ابعاد متفاوتی است که بر اساس ابعاد کرکره برقی باید انتخاب شود.

شفت یا لوله وسطی کرکره:

تیغه‌های کرکره برقی به دور شفت رول شده و پیچیده می‌شوند و جنس آن از فولاد است. در صورتی که موتور کرکره توبلار باشد، سایز شفت باید برابر با 8 در نظر شود؛ اما برای سایر موتورهای کرکره برقی یعنی موتورهای ساید و سنترال سایز شفت اگر برابر با 11 باشد، مناسب باشد.

صفحه پلیت کرکره:

صفحه پلیت بخشی است که بر روی قوطی کرکره نصب می‌شود تا موتور بتواند بر روی آن قرار گرفته و نصب شود.

اندکپ یا یاتاق کرکره:

اندکپ نگه دارنده‌ای است که آن را روی صفحه پلیت نصب می‌کنند و همان‌طور که مشخص است به منظور نگهداری صفحه پلیت و موتور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جا قفلی کرکره:

گاهی اوقات برخی از افراد تمایل دارند تا امنیت درب کرکره برقی خود را افزایش دهند و بیشتر از حد معمول آن را ایمن کنند، می‌توانند بخش‌هایی را در قسمت انتهایی تیغه کرکره فولادی تعبیه نمایند که همان جا قفلی هستند و افراد می‌توانند یک قفل مجزا به درب کرکره برقی بزنند که البته این کار سرعت عملکرد این درب را کاهش می‌دهد؛ چراکه باید ابتدا به صورت دستی قفل‌ها باز شود و سپس درب کرکره‌ای با ریموت باز شود؛ اما خب در عوض خیالشان با انجام این کار راحت‌تر می‌شود.

مرکز کنترل کرکره:

این بخش از کرکره برقی همان‌طور که از نامش نیز پیداست، وظیفه کنترل فرمان‌های ارسال شده به موتور از طریق ریموت کنترل را بر عهده دارد.

برق اضطراری کرکره:

همان‌طور که گفتیم این دستگاه اتوماتیک است و با برق کار می‌کند و این بخش نیز وظیفه این را دارد که برق را در باتری مخصوصی ذخیره می‌کند تا در زمان نبودن یا قطعی برق کرکره از کار نیفتد.

انواع کرکره برقی

انواع کرکره برقی

  • کرکره برقی پارکینگی: این نوع از درب اتوماتیک کرکره برقی همان‌طور که از نامش نیز پیداست به عنوان درب انواع پارکینگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در اکثر مواقع جنس این نوع درب کرکره برقی از آلومینیوم یا فولاد است که مقاومت فوق‌العاده خوب و بالایی دارد.
  • کرکره برقی پنجره: از این نوع درب کرکره برقی اغلب در ساختمان‌های بسیار مدرن و شیک و لوکس استفاده می‌شود. (اگر تمایلی به خرید پنجره دوجداره دارید، می‌توانید بر روی امین در حساب کنید.) کرکره برقی پنجره به عنوان شیشه برای درب ورودی پنجره‌ی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا عایقی برای صدا، گرد و خاک و حرارت باشد. این نوع درب کرکره‌ای پنجره کارایی بسیار ساده و راحتی دارد و به وسیله یک ریموت کار می‌کند.
  • کرکره برقی فلزی یا آلومینیومی: این نوع از درب اتوماتیک کرکره برقی خود دارای انواع مختلفی است که تفاوت آن‌ها در ابعاد و اندازشان است. ابعاد مختلف کرکره برقی پلی کربنات شامل 6 سانتی‌متری، 8 سانتی‌متری، 10 سانتی‌متری، 12 سانتی‌متری و 14 سانتی‌متری است. این نوع درب کرکره برقی ویژگی‌های بسیار خوبی مانند مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار، تنوع رنگی بالا و تحمل بسیار زیاد در برابر حرارت را دارند و گزینه خوبی برای مغازه‌های مهم مانند طلا فروشی‌ها و … به حساب می‌آیند.
  • کرکره برقی فروشگاهی: درب کرکره برقی می‌تواند یکی از مهم‌ترین موارد امنیتی باشد که انواع فروشگاه‌های مختلف از آن به عنوان درب ورودی خود استفاده می‌کنند. این نوع درب کرکره برقی تنها برای انواع فروشگاه‌ها و واحدهای تجاری مناسب است و باعث امنیت آن در مقابل سرقت خواهد شد. این نوع درب‌ها همچنین بسیار شیک هستند و ظاهری مناسبی را به ساختمان فروشگاه می‌دهد.

اگر علاقه مند به درب های شیشه ای هستید، توصیه می کنیم که به صفحه درب شیشه ای اتوماتیک سر بزنید!

مزایای استفاده از درب کرکره برقی

چرا باید از کرکره برقی یا درب برقی استفاده کنیم؟

  • استحکام بسیار بالا
  • خاصیت ضد زنگ
  • قابلیت استفاده هم به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک
  • کاربری فوق‌العاده آسان
  • نیاز به فضای کم و محدود
  • مجهز به قفل الکترومکانیکی
  • قابل استفاده از انواع ابعاد و اندازه‌های مختلف
  • دارای قابلیت شست‌وشو
  • خاص و شیک
  • دارای تنوع بالا
  • قابلیت تعمیر ساده و آسان
  • بدون نیاز به هیچ‌گونه قفل آویز
  • امنیت بسیار بالا و ضد سرقت
  • دارای تنوع رنگی
  • طول عمر بالا

مراحل نصب کرکره برقی

مراحل نصب کرکره برقی

  • در مرحله اول از نصب درب اتوماتیک کرکره برقی باید فضای ورودی که قرار است درب کرکره برقی در آن قرار بگیرد را آهن‌کشی کنیم و پروفیل‌های آهنی یا همان ریل‌های کرکره را با استفاده از ابزار مناسب به درستی سر جای خود قرار دهیم. در این مرحله باید حتماً توجه داشته باشید که نصب ریل‌ها با دقت کامل و با ظرافت بالا انجام شود و دقیقاً هم راستا با هم و مقابل هم قرار بگیرند. پس از جای‌گذاری دقیق پروفیل‌ها باید یک نفر پروفیل را محکم سر جایش نگه دارد و فرد دیگری آن را به ستون آهنی جوش دهد.
  • در مرحله بعدی باید صفحه پلیت‌های کرکره برقی را نصب نمایید. در موتورهای نوع توبولار این صفحه، دو پلیت ساده است که به آن صفحه ریگلاژ گفته می‌شود که بر روی آن شیارهای نواری به منظور کنترل و تنظیم ابتدا و انتهای لوله شفت وجود دارد. در موتورهای ساید دو صفحه در پکیج صفحه براکت موتور وجود دارد؛ یک صفحه بزرگ‌تر که زنجیر گیربکس بر روی آن قرار گرفته است و صفحه کوچک‌تر که بلبرینگ صفحه براکت بر روی آن قرار دارد. در این مرحله، ارتفاعی که قصد داریم درب کرکره برقی اتوماتیک در آن نصب شود را مشخص می‌کنیم و با استفاده از شیلنگ تراز یا تراز لیزری این اندازه را با سمت دیگر کرکره نیز هم‌راستا می‌کنیم. با استفاده از این روش مرکز صفحه پلیت‌ها در یک ارتفاع قرار می‌گیرند و باید توجه داشته باشید که تراز نبودن کرکره باعث درست کار نکردن آن، سروصدای اضافی و زیاد و حتی آسیب دیدن تیغه‌های کرکره برقی گیربکس موتور می‌شود.
  • در مرحله بعدی از نصب درب کرکره برقی باید به سراغ نصب موتور این درب برویم. برای نصب موتورهای نوع توبلار می‌بایست یک سمت لوله شفت به موتور و سمت دیگر آن به اندکپ متصل شود. در سمتی از درب کرکره برقی که موتور درون لوله شفت قرار می‌گیرد باید ابتدا طول موتور توبولار از لیمیت سوئیچ تا کرون را در نظر گرفته و این طول را بر روی لوله شفت علامت بزنید. سپس موتور را وارد لوله شفت کرده و تا جایی که روی لوله شفت علامت‌گذاری شده است را سوراخ کنید و کرون موتور را به لوله شفت محکم پیج کنید با انجام دادن این کار موتور و لوله شفت با یکدیگر درگیر می‌شوند و با چرخش موتور، لوله شفت نیز شروع به چرخیدن می‌کند. در طرف دیگر لوله شفت نیز که اندکپ قرار می‌گیرد باید به خوبی درون لوله شفت جای گرفته و پیچ شود. در ارتباط با موتورهای ساید، یک سمت لوله شفت که موتور قرار دارد، یک حلقه موتور وجود دارد که به لبه شفت جوش داده می‌شود و درون بخش بزرگ صفحه براکت جای می‌گیرد. سمت دیگر لوله شفت، دو عدد حلقه اندکپ، یک عدد شفت و یک عدد بلبرینگ صفحه براکت نصب می‌گردد. یکی از حلقه‌های اندکپ به یک سر شفت متصل شده و حلقه دیگر اندکپ را نیز داخل شفت قرار می‌دهیم. پس از قرارگیری لوله شفت، موتور را در جای مناسب خود قرار می‌دهیم و در آخر تیغه‌ها را بر روی لوله شفت نصب کرده و با بالا و پایین کردن حرکت موتور، تیغه‌ها را درون ریل‌ها قرار می‌دهیم. در نهایت پس از انجام تمامی این موارد و تست کردن آن‌ها درب کرکره برقی آماده استفاده خواهد بود.

نکته حائز اهمیت این است که این مراحل نصب در نصب سایبان برقی نیز معمولا وجود دارند.

این مطلب ادامه دارد…